lørdag 19. november 2011
BØKLING
Må jo eta litt innimellom alt malingå , å i dag kosa eg meg med sjeva og bøkling .Bøkling er så utrulig godt , vanlegvis likar eg ikkje fisk med bein men når det gjeld bøklingen så gjer det ingenting ...det er så godt ;)
Ekte bøkling, på tysk Bückling, er røkt sild, basert på varmrøkt fersk hel sild, med hode og innvoller på plass. Skinnet er gyllent og den lukter og smaker godt.
Tidligere ble ekte bøkling, pakket i små trekasser, solgt i smått som snop. I riktig gamle dager var det ikke uvanlig at far hadde bøkling med seg fra by'n som lørdagssnadder til familien som var på ferie ”på landet”. – Er denne snaddertypen glemt, - for snadder er det fortsatt. Spør etter bøkling, saftig og smakfull sild - og gjerne til lørdags med noe godt følge. Og kombiner det gjerne med andre sildesorter. Et sildebord - med bøkling, er fest og kvikker opp i vintermørket!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar